+ Gravidlistan

(null)


När blir du mamma? 

Vår beräknade födsel är den 20 oktober. Det är även d et datumet alla mina appa säger utifrån sina uträkningar.  Sen kan ju såklart mini komma när som helst. Men senare än oktober hoppas jag inte på! Är han som sina föräldrar så kommer han att vara punktlig hehe. Känns skönt att ha fått ett preliminärt datum att gå efter, längtar!

När berättade du om graviditeten?
För familjen och två nära vänner berättade vi väldigt tidigt. Tror det var kring vecka 6 eller någonting sånt eftersom jag inte kunde hålla mig för fem öre. Älskar att dela med mig om allt till familjen- så hur skulle jag kunna hålla detta hemligt? 

Sedan fick släkt veta lite allt eftersom. I vecka 13 gick jag ut med det på Instagrm och i samband med det fick många på jobbet veta. Då hade vi gjort KUB och sett mini en andra gång. 

Har du oroat dig mycket under graviditeten?
Jag tror inte jag oroat mig ovanligt mycket om jag ska säga så. Såklart är allt detta helt nytt för mig och jag vet inte hur många gånger jag smsat mamma och frågat "är dethär normalt?" "Ska det vara så?". Men det hör nog lite till tror jag. I perioder har jag oroat mig över om allt inte är som det ska. Man vet ju så himla lite om bebisen egentligen. Nu har vi dock varit på rutinultraljud och fått se en frisk bebis (utifrån vad som går att se). Jag känner även mini varje dag nu också, så det har lugnat mig lite. 

Hur har graviditeten känts hittills?

Inte som jag trodde. Måendet kan skifta enormt från dag till dag. De allra första veckorna kände jag absolut ingenting. Sen från en dag till en annan kom illamåendet och höll i sig till kanske vecka 12. Jag kunde äta men väldigt specifika saker. T.ex potatis, makaroner med ketchup och en speciell wrap på mc Donalds. Gurkstavar gick också hem. Jag höll illamåendet under kontroll (för det mesta) genom att alltid ha salta kex i väskan. För att allting ha någonting att tugga på. Läkerol hjälpte också. Vissa dagar vann illamåendet och jag kräktes. Hela första perioden känns som en bubbla som jag inte minns så mycket av förutom att det kändes som en lång sjukperiod av magsjuka och influensa typ. Vecka 13 vaknade jag en morgon och mådde helt plötsligt bra! Och så har det fortsatt fram tills nu (vecka 21). Jag har fått huvudvärken från helvetet. Förmodligen är det någonting migränliknande. Det har gjort att jag vissa dagar inte kan ta mig ur sängen. Svårt att sova har jag också. I övrigt mår jag nu bra!

Gillar du att vara gravid?
Nu gör jag det. Eller gillar och gillar, jag vet att vissa älskar att vara gravida och tycker det är helt fantastiskt. Där är jag inte riktigt. Dock blir det bättre och bättre. Eftersom jag nu känner mini varje dag så blir det ju såklart mysigare. Tidigare mådde jag bara konstigt och kroppen förändrades. Nu är det lite tydligare att det faktiskt är på grund av lilla bebisen. Att jag nu gått över halva tiden känns också peppande. Nu kan man börja räkna ned. Så minus huvudvärken så är det ändå helt okej!

Hur tänker du kring förlossning?
Ett ord - LIVRÄDD. Ju längre tiden går ju mer rädd blir jag. Oavsett hur många bra berättelser jag hör så blir jag bara räddare. Jag är en person med extremt låg smärttröskel och har då aldrig ens varit med om extrem smärta (som värst när jag haft magkatarr) och jag har svårt att tro att det är mätbart med någonting som har med förlossningssmärta att göra haha. Så ja, jag är extremt rädd. Också för att jag är en kontrollmänniska. Det tar emot att veta att detta är någonting jag inte kan planera in i minsta detalj. Ska prata med min barnmorska om detta. Drömmen hade varit en planerad igångsättning eller kejsarsnitt, för kontrollens skull. Måste läsa på mer om detta.

Hur tänker du kring första bebistiden?
Bara positivt. Eller såklart förstår jag att tiden kommer kantas av mycket nya intryck, lite sömn, mycket känslor fram och tillbaks. 
Däremot är jag helt inställd på det. Jag är helt övertygad om att allting annat kommer överväga det "jobbiga". Jag längtar så mycket efter första tiden och räknar ned dagarna!

Har ni bestämt namnen sedan innan?
Nej nej och nej. Trodde aldrig det skulle vara så svårt att hitta ett killnamn. Det är det tydligen. Vi är inte överens om ett enda namn. Alla namn jag har på min lista över förslag röstades ned på en gång av S. Så nej vi har inte ett enda namn. Men vi vill nog ha det såhär: 

Förnamn - mellannamn - mitt efternamn - S efternamn GRAVID | |
Upp